måndag 20 oktober 2008

Freds dopdag

Sitter och kurar i soffan, tittar ut på ruskvädret och äter överbliven doptårta från gårdagen. Det där med att vara nyttig på vardagarna går lite sisådär när man har såna smarriga rester hemma.

Dopet igår blev väldigt lyckat. Gudstjänsten som dopet var i var klockan 16, och dessförinnan huserade vi hemma hos min mor och lagade paj och gjorde sallad till dopkalaset. Fred hade lite svårt att komma till ro under dagen och sov därmed inte särskilt mycket. Men trots det så var han väldigt snäll i kyrkan under dopet (delvis med hjälp av lite mat och en kort tupplur i kyrkbänken innan det var dags för själva dopet i gudstjänsten). På dopkalaset efteråt var det många intryck, så till slut slocknade han där också. Men inte blev det någon lång sovstund där heller. Antagligen för att kalaset var så trevligt, och för att han inte ville vara en dålig värd, det kan man ju förstå. Dessutom hade ju gästerna med sig presenter, det var ju spännande. Väldigt fina presenter fick han, Fred. Men dom passade vi på att öppna när Fred sov, vi tog hjälp av Freds kusiner och Linus yngsta kusin som är bra mycket bättre på att öppna paket än vad Fred är. Han fick bland annat en underbar "När jag var liten"-bok att fylla med minnen, nu gäller det bara att sätta igång att fylla den, så att man inte glömmer bort saker som händer. Dessutom fick han två fina träskulpturer från Willow Tree. Den här från släkt på L:s sida, och den här från Freds moster och hennes familj. Tidigare har jag och Linus den här skulpturen som vi fick av L:s bror i julklapp ett år.

Till alla som var med och delade Freds dopdag med oss: TACK!

Nu ska jag äta klart min tårta och sen kanske jag kan få gjort något vettigt (fast jag tvivlar lite på det).

1 kommentar:

Lena sa...

Skönt att höra att allt gick bra, man undrar ju vad bebisarna tänker där i kyrkan egentligen? Oliver slafade in efter vattenstänkandet, antingen pga. för många intryck eller pga. kantorns katastrofala sång o spelinsats...Svårt att avgöra vilket. :)