måndag 17 mars 2008

Yo, Rollyo - här lär man sig nytt!

Har nu testat Rollyo lite grann. Första ämnet jag bestämde mig för att utforska var graviditet, det är liksom en del som kretsar kring det just nu. Oj vad många scrolls det redan fanns som handlade om pregnancy. Några exempel: Woman pregnancy (spännande, undrar om det också finns en Men Pregnancy), Amish Pregnancy (också väldigt spännande), men jag valde till sist en som hette Pregnancy and babies. Gjorde en sökning på Strollers och fick reda på vilka barnvagnar som kändisarna i USA har! Det kan säkert hjälpa någon som står och vacklar mellan två olika modeller:
Jaha, har Heidi Klum en Mutsy Spider medan Sarah Jessica Parker har en Silver Cross Balmoral, jamen då tar jag en sån där spindelvagn.
För vår del lutar det åt en begagnad Emmaljunga, inte för att Pernilla Wahlgren eller Charlotte Perrelli har haft en sån, utan för att min syster har en sån. Himla praktiskt. Men vi får väl se, vi kanske drabbas av köphysteri längs vägen. Än finns det tid till det.

Tillbaks till Rollyo. När jag istället letade efter scrolls som behandlade bibliotmetri fick jag inte alls lika många resultat. Faktum är att det bara kom upp en, Scientometrics. Den verkade å andra sidan ganska trevlig och bra. Däremot ger den inte så roliga sponsrade träffar. Man kan ju undra vad "citation analysis" har med "Pornos - $1.99 Full Access Page" att göra... Jaja, man får väl ta det onda med det goda.

Jag ska se om jag kan få till en egen liten scroll någon dag, skulle vara intressant att se hur det går till och hur väl den hittar saker och ting.

Inga kommentarer: