torsdag 12 mars 2009

Sagostund för de allra minsta

Igår var vi på biblioteket - igen! Det ska börjas i tid har jag förklarat för Fred. Bibliotek är himla bra, bara till att lära sig. Den här gången var det dock ett annat bibliotek, stadsbiblioteket. Vi var där på något som kallas Baby & bok. En sagostund för de allra minsta kan man säga. Åtta bebisar, deras föräldrar och en bibliotekarie. Vi ska dit fyra gånger till, samma grupp och samma bok fyra gånger till.

Varje gång läser nämligen bibliotekarien Knacka på! av Anna-Clara Tidholm. Genom att läsa samma bok varje gång får barnen en större förståelse för det hela, och de lär sig känna igen boken och sakerna som händer i boken. Dessutom läser vi någon annan bok också, sjunger en sång eller två, läser någon ramsa och har boktuggarpaus mitt i allt ihop. Böcker är himla gott att tugga på.

Så hur gick det då? Jo, Fred tyckte att det var spännande så länge vi var på de sidor i boken som handlade om att knacka, för då bankade ju bibliotekarien i boken, och banka det är ju typ det roligaste som finns. Annars var det lite svårt att koncentrera sig på läsningen, det fanns ju så många barn att leka med. Öron att dra i, andra händer att stoppa i munnen, sockar att dra i. Ska bli intressant att se om det blir någon skillnad i koncentration på läsningen de fyra kommande gångerna. Annars får vi jobba hårdare på det hemma - för bokmal det ska han bli.

2 kommentarer:

Malin sa...

Knacka på! är helt klart Elins favoritbok! Särskilt att knacka. Andra favoriter är i boken är apkalaset och katten. Kul med sagostund på bibblan.

Lena sa...

haha ingen press Fred! :) Oliver tycker också knackande är skoj men Molly-böckerna med flikar är nog allra poppis. Inte så många flikar intakta dock...