söndag 15 mars 2009

Härligt utmattade och kraftigt rökta

Strax före femtiden körde vi in i ett otroligt soligt Göteborg idag, trötta och härligt utmattade och kraftigt rökta förstås. Vi har spenderat gårdagens em/kväll, natten och dagen idag hos min syster och hennes familj i Borås. Ja, nu var det inte syster med familj som tröttade ut oss, utan snarare arbetet vi utfört under dagen, och det faktum att vi varit ute nästan hela dagen. Jättehärligt. Men det är klart, det var lite surt att solen sken så fint i Göteborg (och tydligen hade gjort det hela dagen), medan den bara visade sig som hastigast i Borås imorse och sedan gömde sig resolut bakom ett tjockt grått molntäcke. Jaja, dagen var väldigt bra ändå, man har ju faktiskt inte roligare än vad man gör sig även sol eller inte. Vi eldade upp sly och ris från nedsågade träd, grillade korv och bar ved. Lite sköna "snart-är-det vår"-sysslor helt enkelt. Dessutom fick Fred sin första närkontakt med naturen (about time!). Sittandes på ett sittunderlag vid elden upptäckte han att det finns både gräs, löv och lavar att stoppa i munnen. Vilka grejer!

Om man pillar bort lite grann lite sådär nonchalant så
kanske inte märker vad jag gör med det.


Fasen också, påkommen! Inget får man ha i munnen...

Idag är Fred förresten åtta månader. Svisch sa det. Skumt det där med tid. Helt plötsligt är det bara en och en halv månad kvar till jag börjar jobba så smått igen. Och framför allt, helst plötsligt är Fred en åttamånaders bebis som har rätt mycket koll faktiskt. Det är säkert som folk säger, snart är han en 18-årig drufs. Väldigt konstigt.

4 kommentarer:

Lena sa...

Ja det ska bli väldigt kul att du kommer tillbaka! och det är ju ändå en stund kvar tills Fred blir en 18 årig drufs, först ska han bli en vild och galen 18-månaders bebis som klättrar på allting! :)

Katharina sa...

Sant. Som åttamånaders bebis försöker han ju bara klättra på allting. Tillexempel tror jag att han i detta nu försöker ta sig in i ugnen. Det låter i alla fall så...

Anette sa...

så bra att Fred övat på att släpa gren, elda och grilla korv. Vet mer ställen som kanske behöver hans hjälp. Som tack kan han och hans föräldrar få se en mycket bra serie. Just det, Lödder.

Katharina sa...

Anette: Det är ju ett erbjudande vi inte kan motstå. Säg bara var och när, och vi kommer!