söndag 28 december 2008

En himla bra jul

På kvällen dan före dopparedagen åkte vi till Freds farmor och farfar. Där spenderade vi de sista timmarna i väntan på den stora dagen med att äta middag och spela TP.

Sen var det dags - julafton!

08:09 - Fred har fått paket av tomten på natten och öppnar det i sängen. Det var en boll som han genast ville visa farmor och farfar. Så han gick upp och väckte dem. Efter frukost var det dags för promenad, och sedan paketöppning. Fred fick massor av fina julklappar, bland annat ett härligt varmt fårskinn. Hans föräldrar fick också väldigt fina julklappar, en helt klart mysig stund. Efter paketöppningen var det dags för mat.

15:58 - Kalle Anka. Eftersom vi var lite sena med maten hade vi gjort det förbjudna - vi spelade in Kalle och började kolla en halvtimme senare. En trött Fred satt i farbrors knä med blicken klistrad vid TV:n. Vi såg inte hela Kalle, det orkade inte Fred med. Istället packade vi in oss i bilen vid halv fem-tiden och begav oss mot Borås och Freds moster med familj.

19:25 - I väntan på tomten var det någon som knyckte åt sig ett paket och klämde och klämde.

20:56 - Så har då tomten kommit, och paketen delats ut. Snörena var naturlilgtvis helt underbara.

21:02 - Innan det var dags för tomten att dra vidare fick Fred provsitta hans knä. Görbra. Nästan lika bra som morfars knä... Även här blev det gott om roliga julklappar. Leksaker, kläder och andra bra grejer. Strax efter julklapparna var öppnade gick Fred och la sig, och vi andra spelade julklappsspel. Jag var mest sugen på att få med mig en brödnagg hem. Det var även värdinnan. Men det var ingen av oss som fick den, istället knallade älsta systern hem med den. Andra populära insatser i julklappsspelet var en radiostyrd bandvagn och en grön reflex. Efter massa prat och trevligt umgänge gick vi och lade oss.

08:48 - Morgonen efter var det dags att testa juklapparna. Här provar Fred en ny haklapp, en tröja och en rolig leksak. Allt funkade alldeles ypperligt.

11:01 - Freds kusin leker med sin docka som hon fått i julklapp. Sen gick vi ut på en liten promenad.


12:05 - När vi gick ut fick en av Freds kusiner chans att testa det radiostyrda flygplanet som en av dem fått dagen innan.

12:20 - På promenaden gick vi förbi kusinernas kossor. Sen lämnade vi Borås och åkte tillbaks till Freds farmor och farfar. Där blev det juldagskalas med gammelmormor och massa annat folk. Himla trevligt!

Vi blev kvar hos Freds farmor och farfar till på annandagen då vi åkte på annandagskalas hos makens faster. Även det var väldigt trevligt, men vid det här laget var vi också lite trötta på kalas och sugna på att bara vara hemma. Så efter kalaset där tog vi vårt pick och pack (som hade utökats ganska så mycket på tre dagar) och åkte hem.

Freds första jul - en himla bra jul.

2 kommentarer:

Anette sa...

Det bästa med hela julen var att bli väckt av en liten kille på julaftonsmorgon. Enda morgonen förövrigt som våra två huligankatter inte vågat bråka i sängen. Fred har nämligen ett rätt hårdhänt sätt att klappa katter. Tack för en trevlig julhelg med mycket bra julklappar.

Lena sa...

Tur att ni kan fylla huset med alla grejer sen :) Låter som en härlig första jul för Fred!