lördag 24 september 2011

Två frågor

1. Vad gräver grävlingen efter?
2. Varför gräver den efter det i vår trädgård?

Såg några mystiska hål i gräsmattan tidigare i veckan. Funderade lite på vad det kunde tänkas vara, men släppte det sen, det finns ju så många andra saker att fundera över. Men så nu när jag gick för att hämta tidningen fanns där minst två färska hål. Frågade L vad han trodde det kunde tänkas vara - sork? Fast blev det inte mycket större högar av det förresten? Och vid närmare eftertanke borde väl hålet i vår gärsmatta vara vara slutet på en lång trång gång isåfall, och inte bara ett hål. Nej knappast sork, men L visste att det var en grävling. Inte för att han är en bra spårare eller viltkännare, utan helt enkelt för att han hade sett den pysa iväg från lekstugan bort bakom ladugårn igår när han kom hem vid midnatt efter jobbets höst-kickoff.

Jaja, bättre en grävling i trädgården, än en på den inglasade altanen (som svärföräldrarna haft vid ett flertal tillfällen).

Och nej, det är inte grävlingen som spelat boccia. Det var bara jag som la kloten runt hålet för att man skulle få ett hum om hur stort hålet är.

1 kommentar:

Lena sa...

Tur att du klargjorde det där för jag trodde alldeles säkert att det var grävlingen som spelat boccia och tänkte varför har man aldrig fått se det på Mitt i naturen???