torsdag 8 september 2011

Helgens hjälpinsats

I helgen var bästa trädsågarsvågern hos oss och hjälpte oss med vårt gamla valnötsträd. Trädet planterades någon gång på sextiotalet och är riktigt stort. Dessvärre har det haft en del döda grenar, både av det lite mindre och av det lite större slaget. Men nu så, allt dött är borta, och trädet är så fint så fint. Vi är väldigt tacksamma för hjälpen!

Med trädsågarsvågern var lillasyster, min lillasyster alltså (och trädsågarsvågerns fru). Hennes uppgift blev att vakta barn, och se till att trädsågarsvågern sågade av grenarna på rätt sida av stegen. Två uppgifter hon skötte med bravur!

Det var riktigt varmt den dagen de var här, och trädsågarsvågerns tröja åkte snabbt av. Givetvis åkte Freds tröja av lika snabbt då. Och den uppmärksamme noterar på bilden ovan att trädsågarsvågerns onämnbara kikar fram över byxkanten. Detta är något som Fred tagit fasta på. Häromdagen kom han efter att ha varit och kissat och förklarade att hans kalsonger skulle synas ovanför byxlinningen. För så hade ju trädsågarsvågern det! Jag förklarade att man kanske inte behöver visa sina kalsonger för alla så, men jo - han ville faktiskt visa sina kalsonger, för det var snyggt. Jaja, så länge det handlar om resåren på kalsongerna må det väl vara hänt (och än så länge har det bara hänt en gång). Men den dag han ska visa mer av kalsongerna än vad han inte visar av dem, då är det den här mamman som sätter ner foten.

1 kommentar:

bollebygdsbo sa...

Han är läraktig den gode Fred. ;D
Dessutom har han otrolig iakttagelseförmåga och komihåg! ;)