tisdag 25 februari 2014

Vårpessimism

Idag har jag gått omkring på jobbet och sagt saker som "det är bara februari, glöm inte det" och "det kommer komma bakslag" så snart någon börjat prata om våren som är här. Jag känner mig som värsta glädjedödaren, men också lite som en lögnare. För gårdagen var fantastisk. Barnen och jag hängde ute hela förmiddagen. Jag hängde upp två maskiner tvätt ute(!), vi spanade på snödroppar och spelade bandy, gungade och njöt av värme och avsaknad av blåst. Hade vi spenderat hela dagen hemma så hade vi med största sannolikhet även fikat ute. Men nu hade vi bara förmiddagen hemma, så då blev det inget sånt. Och oj vad jag hoppas att mina kollegor har rätt när de pratar om att våren är på väg. En lång, småvarm och solig vår hade suttit fint nu. Men jag tror inte riktigt på det, så jag fortsätter att vara lite pessimistisk dessvärre.

2 kommentarer:

Caisa sa...

Vår? Nä det är absolut inte vår, eller? Efter att man tagit del av de senaste vasaloppsuppdateringen överväger jag att skicka med en flytväst till mannen inför starten.

Katharina sa...

Nej, men det är väl inte vår. Det är nog bara vårkänslor hos folk i min närhet.

Och flytväst låter smart. Då kan han bli lite som han stavhopparen som hoppade med hjälm. Men du, satsa på en sån där smidig flytväst, och inte en av barnens orangea...