torsdag 31 januari 2013

Barnfritt

I lördags lämnade vi barnen hos mormor och morfar och drog iväg på mat och bio. Vi såg Berättelsen om Pi (hade himla problem att välja film eftersom det egentligen inte fanns någon vi fastnade för direkt, men vi ville gå på bio).

Det här var första gången jag såg någon film i 3D, och jag måste säga att jag blev rätt impad i introt i alla fall. Introt fokuserar på djuren i den djurpark där Pi växer upp, och stundtals kändes det verkligen som att djuren gick omkring där längst fram i biosalongen. Men sen vet jag inte om 3D:n gjorde så mycket för filmen. Eller så vande man sig ruskigt fort. Det var faktiskt mest jobbigt sen med de där glasögonen som man skulle ha på sig, jättejobbigt med glasögon ovanpå glasögon liksom.

Själva filmen då? Jo, väldigt snygg, otroliga bilder stundtals. Men boken är bättre. Det är bara att konstatera.

Men inte nog med att vi gick på bio och åt mat, sen åkte vi dessutom raka vägen hem, utan att hämta några barn innan. Barnen skulle sova hos mormor och morfar, och vi fick således en hel natt ostörd sömn, inklusive sovmorgon. Underbart. Förmiddagen spenderade sen med att sortera en massa papper (räkningar, teckningar, namnbevis och annat jox) innan vi åkte iväg för att hämta hem barnen (som givetvis hade haft det toppen hos mormor och morfar och absolut inte ville åka hem).

Inga kommentarer: