måndag 21 januari 2013

Årets första vab-dag

Idag var det alltså dags för årets första vab-dag. Redan innan klockan ringde vid 05:20 imorse hade jag en aning om att det skulle bli så. Vera hade hostat och snörvlat väldigt mycket hela natten, och under täcket vi båda sov under var det väldigt varmt. Feber-varmt. Nåja, klockan ringde och jag smög upp. Borstade tänder och klädde på mig. Sen hörde jag inifrån sovrummet "Ja ha lite välling!" följt av "Ja ha lite vatten!". Redan när jag hörde önskan om vattnet tänkte jag att det måste innebära feber. Hon frågar aldrig om vatten annars. In i sovrummet, plockade upp henne ur sängen, gick ner till köket, febertermometern visade 38,4 grader. Gjorde lite välling. Upp till sovrummet igen och stoppade ner henne i sängen. Sen väcka L och förhandla vab-dag. Det var min tur, och L hade dessutom viktiga saker på jobbet. Det hade jag med, men han satt med trumf på hand den här gången. Så han fick åka till jobbet och jag fick krypa ner mellan två barn och somna om. Jag tror faktiskt att vi vann båda två. Den som kanske förlorade var kollegan som fick rycka in i mitt ställe på jobbet idag. 


Dagen har sedan förflutit med att Vera varvat minsta möjliga aktivitet med att sova på soffan. Jag antar att jag gjort detsamma om jag haft 39,5 graders feber. Under tiden fortsatte jag och Fred att röja uppe i kaosrummet.

När jag vid lunchtid fick i Vera en alvedon sjönk febern med en grad och hon piggnade hon till rejält. Då kunde vi till och med ta på oss och gå ut och få lite frisk luft. Det var på tiden det. Vi har andats inneluft på tok för länge nu. När alvedonen slutade verka framåt halv sex blev hon helt loj igen, och fem i sex somnade hon i sin säng. Vi hoppas på en lugn natt och ett piggare barn imorgon.

1 kommentar:

bollebygdsbo sa...

Hoppas att hon sover hela natten nu.