tisdag 31 januari 2012

Soliga vinterdagar

När man får såna här bilder skickade till sig när man är på jobbet får man en lite lätt längtan ut.

Fortsatta yoganätter

Även natten till tisdag den här veckan blev en yoganatt. I alla fall enligt dottern som tvunget skulle stå i hundens position mellan 04:10 och 04:45 i natt. Ja, hon stod inte så hela den tiden, hon blandade det med att kränga runt en del också, och babbla lite. Men hunden återkom hela tiden. Tänk så skönt det blir när hon inser att man ska sova på natten, och då hela natten. Men det lär väl dröja ett tag till dess kanske.

Gårdagens dumhet

En styck ryttare och häst som var ute och red på vår 70-väg i mörker utan reflexer. Korkat om ni frågar mig.

måndag 30 januari 2012

Helgens kökstjänst

Jag insåg igår när kvällen kom att jag i stort sett inte lämnat köket på hela dagen. Och när jag då lämnat köket så var det för att fylla tvättmaskinen, tömma tvättmaskinen, ta hand om torr tvätt eller städa lite på övervåningen. Och så gick vi en promenad också. Planen var från början en långpromenad, men den reducerades till ungefär 1/5 av sträckan när vi väl kom iväg. Så kan det var ibland.

Nåväl, i köket fick jag i alla fall bakat tre olika sorters bröd, fixat lunch och mellanmål, lagat middag och stökat ner en massa, som sedan skulle städas upp. Det blev en rätt bra dag igår också med andra ord (fast jag var rätt trött i benen när kvällen väl kom).

söndag 29 januari 2012

Jag kanske skulle ta och äta en apelsin utifall att

Självsprickor på händerna. Munsår i mungipan. Skörbjugg eller bara vintern?

Efter bak: Provsmak

Japp, det blir godkänt.

Söndagmorgon hemma hos oss

Jag förbereder degar till två sorters bröd.

Vid köksbordet råder pusselstund.

Helgen hittills har varit finfin. Vera är feberfri, diskmaskinen är lagad (L improviserade fram något smart), igår hade vi bästa grannarna över på lunch, vi har sett färdigt på Bron, jag har tvättat en himla massa och har dessutom hunnit börja städa upp i det totalkaos som varit i klädkammaren en längre tid.

Jag har många planer inför dagen som kommer, men får jag gjort hälften får jag nog vara nöjd.

fredag 27 januari 2012

Det där med diskmaskinen

Felsökningen avbröts igår. Först gick jag och la mig, jag vet ju hur L blir när han kommer igång med ett problem. Det måste lösas nu! Inga halvmesyrer. Fast tydligen gäller det mest digitala problem, för han gick också och la sig innan han faktiskt hittat orsaken till vattenläckan.

Idag har dock felsökningen fortsatt. Följande bilder levererades till mig under dagen:

L felsöker och Vera överser och ger expertråd.

En styck musäten packning(?).

Det här känns ju lite pinsamt. Som rörmokardotter borde jag väl ha kläm på vad det är L håller i. Men jag vet inte, jag gissar dock på packning.

Slutsats: köp ny packning(?) och plocka fram musfällan igen.

Den som är skarpögd ser förövrigt att det är massa mörka fläckar på vattenskyddet under diskmaskinen, det är musskit.

Man tycker mest synd om henne

Med ett lilltroll hemma som har 40 graders feber känns det återigen väldigt skönt att ha lämnat det värsta orosstadiet bakom sig. Barn har feber. Just nu är det vårt lilltroll som har det, men hon är snart sitt vanliga sköna jag igen, det vet jag ju. Tills dess får vi (främst L som är hemma) bära och bära och bära.

torsdag 26 januari 2012

Ändrade planer

När man bestämt sig för att gå och lägga sig och borstat tänderna, då vill man bara just gå och lägga sig. Att börja undersöka varför det är en pöl kallt vatten på golvet framför diskmaskinen är således inte vad man vill göra. Men se det gör vi ändå. Jaja, vi har ju i alla fall borstat tänderna.

onsdag 25 januari 2012

Marsvin vs vildsvin

Idag när vi läste Ellens ABC uppkom frågan om vad skillnaden egentligen är mellan ett marsvin och ett vildsvin. För att besvara frågan öppnade vi upp datorn som låg bredvid oss och googlade bilder.

Marsvin:

Vildsvin:


Vi kom fram till att skillnaden består i att ett marsvin kan vi tänka oss att gosa med, men det vill vi inte göra med ett vildsvin. Och att ett marsvin skulle kunna få komma in i vårt hus, men det får inte ett vildsvin.

Bilderna är hämtade från http://www.marsvinssidan.se/skaffa_marsvin.html och http://www.zaramis.nu/blog/2010/07/03/vildsvin-tidernas-comeback-i-den-svenska-faunan/.