lördag 11 februari 2012

Vår spis

I vårt hus finns en spis. Det är bra, för då kan man laga mat. Vad som är mindre bra är att vreden till plattorna, eller om det är själva plattorna, sitter inte som på en standardspis. Detta leder emellanåt till att jag sätter på fel platta, dvs en helt annan platta än den jag tänkt sätta på. Det är inte bra. Jag försöker ändå tänka på det, men det lyckas ändå inte alltid. När man sätter på plattor går man på vana har jag märkt. Idag till exempel. Jag skulle sätta på den mellanstora plattan, den är längst fram till höger på vår spis (där det enligt min tanke om standardspis brukar vara en liten platta). Och vad händer? Jo, jag sätter givetvis på den lilla plattan innanför (den som alltså finns på den position där mellanplattan "brukar" finnas). Resultat:


Väldigt irriterande. Några olika lösningar på problemet:
1. Sluta ställa massa saker på spisen!
2. Lära mig vreden.
3. Se till att verkligen tänka varje gång jag sätter på en platta.
4. Köpa ny spishäll.

Alternativ 4 känns ju rätt onödigt, hällen fungerar ju. Sen att den, enligt mig, är feldisponerad är ju en annan sak. Jag antar att jag får satsa på en kombination av 1, 2 och 3.

2 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Tur att inget värre hände.
Önskar er en fin lördag.
Vi ska se till att få det där med garderoberna klart, så att vi får bort (allt) stök runt omkring. ;-)
Detta lär väl ta hela dagen och även morgondagen.
Imorgon ska vi skjutsa hem Jessie. Då får vi också passa på att skriva på Almas gips. Svart penna måste det ju vara. ;-) Ge barnen en kram från mig.

Caisa sa...

Alternativ 1 är väl enda alternativet enligt mig som sedan försökt med alt 2 och 3 utan större resultat annat än det resultat att vi snart måste köpa nu servis..