tisdag 30 mars 2010

Jag har lösningen!

Läser på gp.se att H&M fått bannor av Reklamombudsmannens opinionsnämnd efter att ha använt sig av en på tok för smal modell på sin webbsida. Man menar att det är dumt att använda så smala modeller när målgruppen i mångt och mycket är unga tjejer och barn. Sant, och smart. Men det spännande i artikeln är H&M:s svar: "Vi tar nu till oss kritiken och diskuterar internt vad vi eventuellt kan göra annorlunda i framtiden".

Kanske... använda lite mindre smala modeller? Jag vet inte, det är bara en tanke som slår mig, skulle inte det kunna lösa problemet?

måndag 29 mars 2010

Helgens fynd

I helgen var vi på barnloppis här i närheten. Nej det varken köptes eller såldes barn där men väl en massa barnkläder och även en del leksaker och andra barnprylar. Vi hittade inga kläder till Fred, men väl en gunghäst, en barnstol till cykeln och ett par sandaler.
Gunghästen är i princip ny, eller ja, den gavs till en liten tjej julen 2007 enligt inskriptionen under, men den är i oanvänt skick. 65 kronor kostade den och Fred gillar den så mycket att hans kompisar också måste gunga med honom. Här gungar han med Pippi.

lördag 27 mars 2010

Regnlördag

Fred badar får och jag ska plocka fram symaskinen. Egentligen borde jag skaffa steg till stegtävlingen vi har på jobbet, men vem är sugen på det en dag som den här?

torsdag 25 mars 2010

Kolla våren!

Inte mindre än tre påskliljor som är på väg upp - på vår tomt! Tänk vad lycklig man kan bli.

Det här fnöset som är runt omkring förresten, vad är det? Det finns lite överallt på vår gräsmatta nu. Ser ut lite som en blandning mellan spindelväv och mögel.

söndag 21 mars 2010

Snösmältning

Jag är otroligt fascinerad över hur snabbt den här snön smälter. För inte ens en vecka sen gick jag på skaren över åkrarna omkring mig. Idag ser jag marken på samma åkrar. På framsidan av vårt hus är det snart barmark. Väldigt härligt. När snön smälter kommer det fram massa spännande saker som ljuslyktor och gamla marschaller. Nu väntar jag bara på att jorden i mina utekrukor ska tina tillräckligt så att jag kan ta ur allt tall- och granris och istället sätta lite mer våriga grejer. Det kanske kan bli nästa helgs projekt.

Den här helgen har jag haft fullt upp med annat. Fika och stadspromenad med en kompis, bio med L och idag gick jag rätt över vägen till grannen och shoppade lite kläder. Nu är det i alla fall söndag igen och imorgon drar nästa jobbvecka igång. Om jag inte missminner mig är det dessutom min fikavecka på jobbet.

fredag 19 mars 2010

Fredag!

Idag är det fredag, tydligen är det också kjolfredag. Min moster berättade för mig igår att varje fredag är kjolfredag för henne. Jag tror till och med det var så att varje fredag var kjolfredag för alla kvinnliga lärare på den skola där hon jobbar. Väldigt roligt, jag anammade konceptet och har kjol på mig idag.

Fredagar är min lämningsdag på dagis eftersom L måste vara på ett möte på jobbet klockan åtta. Så fredagar får jag dröja mig kvar hemma ända till klockan 7.15, riktigt lyxigt (annars åker jag hemifrån vid sexsnåret varje dag). Dessutom är det en fröjd att lämna Fred på dagis när han, som idag, sprang in på dagisavdelningen med ett leende på läpparna och några glada vinkningar. Så brukar det oftast vara enligt L, men jag som mest hämtar på dagis ser ju inte den biten så ofta. Men han gillar sitt dagis Fred, och det gör vi med.

Hoppas ni får en bra fredag!

torsdag 18 mars 2010

Ny vagn lagom till våren(?)

Igår investerade vi i en ny vagn till Fred. Han har blivit lite väl stor för den gamla nu. Det är lite trångt när man ska sova och han ser ut lite som en förväxt bebis när han sitter i den, och någon bebis, det är han då rakt inte.
Ett sånt här åk har han nu, fast med brunt (eller choklad heter den tydligen officiellt enligt Brio) istället för grått. Tydligen är den bruna svårsåld, så L fick den lite billigare. Tja, vi har inget emot brunt utan tycker den är fin, och ju mindre pengar man behöver betala desto bättre.

onsdag 17 mars 2010

Än behöver han en påkläderska

Fred har börjat intressera sig för det här med att klä på sig själv. Hittar han ett par av sina byxor någonstans så ska han försöka att ta på sig dem. Att han redan har ett par byxor på sig är ibland en försvårande faktor, men eftersom han inte kan ta av sig byxorna han har på sig får man lösa det på bästa tänkbara sätt. Så här kan det se ut:

Fred hittar byxorna. Inser att han redan har byxor och strumpor på sig. Tar av strumpan på ena foten, drar upp byxbenet för att ge en illusion av att han inte har byxor på redan.
Gör sig sedan redo för att stoppa i foten.
Första benet i, men foten kommer ju inte ut...
Gör som mamma brukar göra när foten vägrar komma ut ur Freds byxben när man klär på honom - sätter foten till byxbenet och ropar "Ho-ho!"
Nepp, det verkar inte hjälpa. Kanske funkar det bättre på andra benet.
Bäst att ta av sockan och dra upp byxbenet där också.
Men foten vill inte komma ut där heller, bäst att ropa här också - "Ho-ho!"
Om vi försöker med båda benen på en gång då?
"Ho-ho!"

Längre än så här kom han inte den här gången. Längre än så här har han aldrig kommit i sina försök att klä på sig faktiskt... Men en vacker dag kommer nog fötterna ut när man ropar "Ho-ho!" precis som när mamma gör det...

torsdag 11 mars 2010

Vinterbröllop

I lördags var det dags för bröllop! Min lillasyster och hennes fästman skulle äntligen bli äkta makar. Det blev ett riktigt vinterbröllop, strålande sol, snö och lite lagom kallt.

Först vigsel i kyrkan. Jättefin ceremoni med tårar, solosång från brudgummens bröder, fina människor och två stycken "Ja". Precis som det ska vara.

Därefter fika i församlingshemmet. Brudparet känner en himla massa människor så dom bjöd alla som kom på bröllopet (cirka 150 st) på fika. Sen åkte ungefär hälften vidare till Ulricehamn för middag, sång, dans, tal och annat. L och jag hade fått den stora äran att vara värdpar/toastmaster/madam under dagen. Alltså höll vi i taktpinnen och dirigerade än hit, än dit. Det förekom både spex, tal och telegram. Jag hoppas att brudparet är nöjda och glada för sin dag. Från mitt perspektiv såg det ut att vara en väldigt bra bröllopsdag i alla fall. När klockan var strax före ett lämnade vi Ulricehamn och åkte hem. Eftersom vi hade fullt upp hela dagen blev det nästan inget fotograferat alls, men jag hoppas att andra tog gott om kort så att man kan få ett eller annat därifrån.

Ett kort jag däremot fick tagit var detta fina på mina fem fina fastrar som dagen till ära var riktigt finklädda.

onsdag 10 mars 2010

Snorigt och bakdag

Idag är det lite mindre snorigt jämfört med igår och i förrgår.
Imorgon blir det förhoppningsvis dagis. Men idag är vi hemma och
bakar. Bröd, bullar och kanske någon kaka, vi får väl se.

Förresten, om någon är intresserad - Fred drar nu storlek 92, i alla
fall på tröjor. Växer så det knakar.

måndag 8 mars 2010

Premiär!

Vi får väl se hur det går, men vi har goda förhoppningar Fred och
jag.

tisdag 2 mars 2010

Är jag onormal?

Hittade det här pappret vid en skrivare på jobbet och känner vemod och saknad när jag ser det. Det var ju just sånt här jag pillade med för en sisådär tio år sedan. Jag tyckte antagligen inte att det var roligt då, men nu skulle jag vilja pilla lite med det. Inte för att jag skulle vara så framgångsrik, det är lustigt hur fort man glömmer när man inte gör saker regelbundet. Differentialekvationer skulle jag behöva läsa på lite för att lösa ut. Undrar om den som skrev ut pappret verkligen behöver det...