onsdag 6 februari 2013

Mina drömmar

Bilden kommer från Orsa Björnparks webbsida.

Jag drömmer ganska mycket, eller rättare sagt: Jag kommer ihåg ganska många drömmar jag har. För det mesta drömmer jag lugna och bra drömmar, om än lite konstiga och osammanhängande kanske. Men emellanåt blir det också lite mardrömmar. De allra flesta av mina mardrömmar innehåller björnar. Det handlar om en eller flera björnar som rör sig runt mitt hus, eller det ställe jag befinner mig på för tillfället. Som cirkulerar utanför, och som till en början kanske inte är så hotfulla, men vetskapen om att de finns därute gör mig riktigt skraj. 

Jag berättade detta för en kollega på jobbet och sa att jag var lite nyfiken på vad det här med björnen än, varför återkommer den titt som tätt i mina drömmar? Och kollegan var snäll nog att leverera en drömtydning enkom för mig. Hon menade att det uppenbarligen handlade om att björnar går i ide och sover hela vintern, det är nog det som jag är ute efter. Och tillsammans kom vi på att björnen ägnar hela hösten åt att äta upp sig, så att den klarar sömnen under vintern. Och det är ju just det jag gjort, ätit upp mig alltså. Hela hösten har jag ätit upp mig. Björnen går sen i ide och vaknar rätt mager på våren. Det är uppenbarligen det jag är ute efter. Varför jag var rädd för björnen framgick inte riktigt av kollegans drömtydning.

Hur som helst, i natt drömde jag om björnen igen. Den här gången var det dock lite annorlunda. Det var en isbjörn. Första gången vad jag kan komma på som jag drömt om en sån. Jag kollade av med kollegan - det här att natten dröm innehöll en isbjörn (till skillnad från en brunbjörn), vad betydde det? Tolkningen kom ganska snabbt: Att det är för jävligt kallt. Så ar det med den saken, färgen på björnen påverkas alltså bara av temperaturen ute.

Jag får se om björnen kommer tillbaks inatt. Och dom där mardrömmarna är faktiskt inte sådär jättehemska. Bara lite oroliga liksom. Då är den andra sortens mardröm jag brukar ha mycket värre, det är den där L lämnar mig eller visar sig aldrig ha varit gift med mig. Asjobbiga. Men dom förekommer tack och lov inte lika ofta.

2 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Björndrömmarna kan ju bero på att man som förälder kan vara lik en björnmamma???
Så har jag känt mig i alla fall. ;)
Björnmammor är väl bättre än hönsmammor tycker jag nog. ;))

Caisa sa...

Jag är PRECIS likadan! Fast jag drömmer inte om en björn jag drömmer om en älg. Och älgen vet vart alla dörrar in i huset är och den tänker försöka öppna dem! Vad betyder det?