torsdag 18 februari 2010

Och där kom den egna viljan


Vi har kört två olika blöjsorter parallellt här hemma. Liberos vanliga blöja och Liberos Up&Go. Vissa gånger har det varit smidigare med Up&Go, andra gånger är det lättare med vanlig blöja, det beror på var man är och hur man byter blöja helt enkelt. Sen några dagar tillbaka är det alltid lättare med vanlig blöja, oavsett var man är eller hur man byter blöja. Varför? Jo, Fred har bestämt sig för att Up&Go är helt förkastligt. Det går inte att ha på sig en Up&Go-blöja. Helt omöjligt. Det sparkas, skriks och blöjan dras av på en gång. Om man mot all förmodan skulle få på honom byxorna ovanpå blöjan är han helförstörd. Vi har ingen aning var detta hat mot Up&Go kommer ifrån. Men vi vet att vi måste köpa nya blöjor snart, detta trots att vi har ett helt paket Up&Go hemma, men de vanliga blöjorna - där finns bara en kvar nu...

Över lag har det kommit väldigt mycket mer protester nu. Han vill så mycket. Och det är dessutom väldigt mycket som han inte vill. Tolkar man något fel blir han topp tunnor rasande och gallskriker. Det kan handla om att man flyttar ritpappret till köksbordet när man föreslagit att han ska måla. Han ska inte alls måla vid köksbordet - han ska måla på golvet i lekrummet. Eller att man byter en tröja på honom som är genomblöt. Han -vill- ha sin tröja, han -vill inte- byta tröja! Och det förklarar han högt och ljudligt. Var kommer det ifrån?

3 kommentarer:

Lena sa...

Han börjar få en egen vilja helt enkelt. Det där kommer nog att fortsätta många år fast med mindre ilska och bestämdhet kanske. Men samtidigt är det ju skönt att han vet vad han vill o inte är ett mähä! så brukar jag tänka :)

Anette sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anette sa...

Pappa???
Ha,ha,ha.
Stå på dej Fred.