torsdag 29 juli 2010

Sammanfattning av semestern 2010

Min semester börjar lida mot sitt slut. Imorgon är sista semesterdagen, sen helg och på måndag sätter det fart igen. L:s semester tog slut redan i fredags, så han är snart klar med sin första arbetsvecka. Fyra veckor hade vi ihop. Och vi har hunnit med massor.

Vi har kastat sten. Massor med sten.

Vi har tittat på slussning i ett stekhett Söderköping.

Vi har campat ihop med Freds mormor och morfar. Här fixar Fred snygga servettvikningar inför kvällens bjudning i mormors och morfars förtält.

Vi har flytt undan värmen genom att gömma oss inne i husvagnen mitt på blanka eftermiddagen.

Vi har badat en hel del faktiskt. Fred gillar det. Så länge det är hyfsad temperatur.

Vi har varit och hälsat på fina vänner på en ö i Gryts skärgård.

Vi har väckt en tvååring med paket.

Vi har byggt en gungställning med tillhörande rutschbana. Materialet fick Fred i present, sen var det upp till honom att sätta ihop det. Han fick lite hjälp av pappa, farfar och farbror.

Vi har haft familjedag i Varberg. Väldigt roligt. Hela familjen var där, åt pizza, badade, lekte och grillade. Här är två kusiner i sanden på Femte vik på Getterön.

Förra helgen, precis innan L började jobba igen tyckte han det var dags att dra igång Renoveringen - del 2.

Vi har varit på Borås djurpark och kollat på en himla massa djur. Väldigt spännande.

Och då är detta ändå bara ett axplock. Vi har dessutom hängt massor med Freds tre kusiner. Väldigt bra, då har man liksom ständig barnvakt i antingen 4-åringen, 7-åringen eller 9-åringen. Och vilka barnvakter sen, Fred har inte haft tråkigt en sekund, han har älskat varje minut av kusinhänget. Vi har åkt båt. Vi har spelat minigolf. Vi har packat och packat upp en massa mellan alla de utflykter vi gjort. Vi har hängt med mostrar och farbröder, far- och morföräldrar. Vi har tappat bort sovtider, mattider, veckodagar och alla möjliga tider. Vi har fått en kille som tjatar hål i huvudet på oss emellanåt. En kille som hittat en massa nya ord. En kille som om man inte svarar på det tredje eller fjärde "Mamma!" går över till att ropa "Tatadina!", och det samma gäller för pappa, fast då är det "Niiinuuus!" som ropas. En kille som faktiskt är lite läskigt bra på fotboll, och som gör "Mååål!" gång på gång. Och som försöker förklara för mig att molnen på himlen och målen han gör med bollen - det är ju typ samma sak!

Det har varit en rätt så perfekt semester faktiskt. Det är tur att den är slut nu, hade den varit längre hade den kanske inte blivit så bra.

Idag har vi försökt komma tillbaks till vardagen, jag och Fred. Vi har lyckats hålla mat- och sovtider. Vi har bakat bröd, och två kakor. Vi har klippt lite gräs och plockat lite blåbär. Känns skönt att vardagen är tillbaks.

2 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Jag blir lite tårögd när jag läser det du skriver. ;)
Jag tycker också att vi haft en fantastisk semester!
Jag har ju dessutom några dagar även i nästa vecka, samt ska ju få njuta av Fred även till helgen.

Lena sa...

Låter alldeles alldeles underbart faktiskt! Skön semester, vi syns på jobbet! :)