onsdag 30 september 2009

En väldigt konstig morgon

Idag var det en väldigt konstig morgon tyckte Fred. När han vaknade låg inte pappan i sin säng! Det har aldrig hänt innan när han vaknat. Jo, det har det faktiskt, men det har inte hänt sedan början av sommaren, och det är ju typ aldrig i Freds värld. Hur som helst så kravlade han över mot pappans sida av sängen för att gosa lite och så var han inte där! Han vände sig om mot mig och utstötte ett mycket förvånat "O!". Sen kravlade han ännu lite närmare och lyfte på pappas pyamasbyxor för att liksom försäkra sig om att han inte låg under dom, men det gjorde han inte. Han var helt enkelt inte i sängen - en högst ovanlig morgon. Men dessa mornar kommer bli lite vanligare nu igen, jag ska vara föräldraledig tre dagar i veckan under oktober och sedan två dagar i veckan från november till årsskiftet. Sen hoppar vi på dagiskarusellen.

Nu ska vi göra oss i ordning så att vi kan åka in till mitt jobb för att fika och fira av en kollega som går i pension idag.

fredag 18 september 2009

Väldigt bra att veta

Det här var väldigt bra att veta, för båda parter antar jag. (Stå ut med reklamen i början!)


Facebook, Twitter Revolutionizing How Parents Stalk Their College-Aged Kids

Dessutom var det faktiskt väldigt roligt.

tisdag 8 september 2009

Lite småsur

Ibland prioriterar man lite konstigt. Eller ja, tänker lite konstigt. Jag är trött och sugen på att gå upp och lägga mig och läsa. Men så hade jag börjat svara på en enkät på nätet. En enkät som handlade om mina möbel och heminredningsköp, och som visade sig vara en IKEA-enkät. Och den var hur lång som helst. När jag började tröttna och hoppades att den snart skulle vara slut (efter en sisådär 7 minuter) upptäckte jag att jag inte ens kommit halvvägs. Men inte lägger jag ner då, nej jag svarar på hela enkäten men sitter och är lite småsur under tiden för att enkäten är för fruktansvärt lång och omständlig. Så nu blev klockan tio ändå, och jag måste nog sova. Bara för att jag var för plikttrogen och inte kände att jag kunde avbryta en meningslös enkät mitt i och lämna jobbet avslutat så blir det nog inget läsande idag.

Men jag har i alla fall fått bakat muffins. Och ätit en god soppa som L lagat. Och diskuterat dörrförflyttningar och kanallister och takpaneler. Ja ni vet, sånt som hör renoverandet till. Dessutom har jag sett Fred jaga sin egen skugga, och jagas av samma skugga. Det var roligt.

Återlämningsmaskin

Så här skulle jag bra gärna göra med vår återlämningsmaskin på jobbet. Hjärtans gärna.


Problemet är väl bara att den är lite svår att forsla med sig...

Anledningen till att faxen fick så den teg är att den inte gjort annat än det här:


Och vår återlämningsmaskin gör inte annat än sorterar fel! Skitapparat.

Klippen kommer förövrigt från den eminenta filmen Office Space.

Sen sist

Sett Det är vi som är hemgiften med Klungan. Väldigt bra. Oerhört roligt.
Första barnlösa natten. Sov sov sov.
Sorterat urvuxna kläder.
Friskis & Svettis => TRÄNINGSVÄRK.
Tröstat gråtande barn.
Sagt till busigt barn.
Skrattat med knasigt barn.
Kramat gosigt och snorigt barn.
Sövt sömnigt barn.
Tvättat.
Tapetångest. Inredningsångest.
Tapetglädje. Inredningsglädje.
Läst i Borta Bäst. Väldigt bra hittills.
Kräftskiva med nära och kära. Gott och roligt.
Mingel hos chefen. Gott och roligt.
Besökt galen loppis i Tvååker.
Läst Alfons X antal gånger.
Läst Halvan-böcker Y antal gånger.
Halvdag i Varberg med bad i vågorna och promenad i blåsten.
Bakat vegetarisk tigerkaka.
Planterat en smultronplanta.
Haft massor att göra, men haft lite tid att dokumentera.

tisdag 1 september 2009

Christer är uppe i rymden igen

Alltså jag tycker det är oerhört fascinerande att Christer är uppe i rymden igen, det är nästan så att jag är lite avundsjuk när jag läser följande ur hans redogörelse:
ISS är otroligt vacker när man närmar sig. Nu med alla fyra par stora solpaneler som lyser i orange och guld. Mellan dem de många cylindrarna som utgör de beboliga delarna samt radiatorer som allt skiner i silverfärg.
...
Dagens häftigaste jordobservation var ett otroligt skådespel av blixtar över Brasilien. Över ett område blixtrade det och hela tiden någonstans, ibland 5-10 på en gång. Fantastiskt fascinerande.
Visst låter det häftigt?!

Rapportering från Christer kan man läsa på Rymdkanalen.se.

En annan rolig Christer-grej är det här blogginlägget.